Om 1 1/2 uke er det Thanksgiving og det er store greier her i USA! På Wikipedia står det følgende:
I USA feires Thanksgiving den fjerde torsdagen i november. Thankgivingshelgen, Thanksgiving Holiday, varer i fire dager, det vil si fra torsdag til søndag. Vanlig markering er å spise thanksgiving-middag sammen med familie og slekt, der hovedretten vanligvis er fylt kalkun, yams (søtpotet) og gelé av tranebær, samt gresskarpai til dessert.
På det tidspunktet Thanksgiving egentlig feires er imidlertid alle skiløpere som kan krype og gå samlet i West-Yellowstone på skisamling og dermed blir det ingen stor feiring. Tradisjonen tro inviterte derfor Gro (den norske treneren i skiklubben) til Pre-Thanksgiving middag denne lørdagen.
Det er så greit her i USA for når man inviterer, så tar alle med seg en rett hver og dermed blir selvsagt terskelen for å lage istand selskap litt lavere. Gro og Grethe hadde laget hver sin kalkun og ellers var det laget en liste over hva vi andre skulle ta med. Her var det massevis av salater, stuffing, grønnsaker, søtpotet, rundstykker, saus og tyttebærsyltetøy. Til dessert var det pumpkin-pai (gresskarpai med peanøttsmør!) og pisket krem. Unødvendig å si at vi ble mette!!!!!!
Vi var 18 stk. voksne og ungdommer og som en del av Thanksgiving måtte alle rundt bordet fortelle hva de var taknemmelige for i året som gikk. Ikke vanskelig å si noe der. Vi er utrolig heldige som bare har blitt inlemmet i denne gjengen som den største selvfølge. Her er det både nordmenn og amerikanere og alle er like hyggelige og gjestfrie!
No comments:
Post a Comment